Mevsiminde yetişen sağlıklı üzümlerle kahvaltılarda tüketilebilecek şifa kaynağı üzüm pekmezini sizler için en sağlıklı yöntemlerle hazırlıyor ve beğeninize sunuyoruz. Pekmezlik kara üzümler geleneksel yöntemlerle işlenerek pekmeze dönüştürülmek üzere en iyileri seçilerek toplanır ve sofralara hazır hale getirilir. Yapılacak üzümler toplandıktan sonra şıra alanında güzel bir şekilde yıkanırlar ve çuvallara doldurulurlar. Sonrasında pekmez yapımında kullanılan pekmezlik beyaz toprak ile birlikte üzümler de ezilerek şıra haline getirilir. Büyük bakır kazanlarda kaynatılan şıra güneş altında dinlendirilmek üzere 2 gün boyunca bekletilir ve şıra burada pekmez haline dönüşür.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!