Ayvalık Keçi Top Peyniri (500 gr)
Keçi Top Peyniri nasıl yapılır?
Peyniri yapmak için öncelikle keçi sütü kaynatılır, kesilen sütün fazla suyu alınarak tuz eklenir ve iyice yoğrulur. Yoğrulan peynir tülbentlerde sıkılıp top haline getirilip dinlendirilir.
Keçi Top Peyniri, nasıl tüketilir?
Keçi Top Peyniri kahvaltıda, salatalarda, peynir tabaklarında ve sandviçlerde kullanılabilir. Ayrıca, börek, pizza veya makarna gibi hamur işlerinde de kullanılabilir. Bu peynirin yoğun tadı, yemeklere farklı bir lezzet katmanı oluşturur.
Keçi Top Peyniri, neden faydalıdır?
Keçi Top Peyniri, keçi sütünün yüksek besin değerine sahiptir. Keçi sütü, kalsiyum, protein, fosfor, B vitaminleri ve diğer önemli besin maddeleri açısından zengindir. Ayrıca peynirimizin %100 keçi olması nedeniyle inek sütüne alerjisi olanlar tarafından güvenle tüketilebilir. Keçi sütündeki laktoz oranı da inek sütüne göre daha az olduğundan laktoz intoleransı olan kişiler için keçi sütünden yapılmış peynirler inek sütünden yapılanlara göre daha iyi bir alternatiftir.