Kuru ananas: Son yıllarda ülkemizde yer edinmeye başlayan ananas meyvesinin artık kurutulmuş hali de üretilmeye başlanmıştır. Özellikle kış aylarında tüketilen kurutulmuş meyvelere ananas meyvesi de eklenmiştir. Ananasta kurutma işlemi meyvenin dayanıklılığını arttırmak için uygulanmaktadır.
Kurutma işlemi yiyecekleri korumak için kullanılan en eski yöntemlerden biridir. Kurutma işlemi ile meyvelerin uzun süre dayanıklılığını koruyacağı ve içerdiği su miktarı düşük olduğundan ananas meyvesini bozacak mikroorganizmaların gelişip çoğalmaya uğrayamayacağı için uzun süre dayanmasının mümkün olduğu bilinmektedir. Kuru ananas, yaş ananasın %80-90 oranındaki suyun %10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilmektedir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!