Organik Hakkari Karakovan Süzme Çam Balı (850 gr)
Tüketim Önerisi
Oda sıcaklığında tüketilmesi tavsiye edilir. Sade haliyle kahvaltıda ya da günün her anında afiyetle tüketebilirsiniz.
Nasıl Muhafaza Edilir?
Balın kristalleşmesi oldukça olağan bir durumdur. Tüketiciler tarafından bu durum ne yazık ki korkulan bir durumdur. Fakat kristalleşme balın doğasında vardır ve bu oluşum kesinlikle balın bozulduğunu ya da kalitesizliğini ifade etmez.
Balınızın hemen bozulmamasını ve uzun süre taze kalmasını istiyorsanız oda sıcaklığında ve çok fazla güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmeniz yerinde olacaktır.
Karakovan balının oluşum sürecinde, tıpkı bal gibi bal peteği de doğal bir şekilde arılar tarafından üretilir. Hazır bir petek yerleştirilmez. Bununla birlikte Karakovan balını özel kılan, arıların bal için çiçek özü topladığı çevredir. Oto yollardan ve zirai ilaçlamanın yapıldığı tarım alanlarından uzak alanlar tercih edilir ve arı kovanlarının yerleştirildiği bu tür ortamlar gerçekten şifalı balların üretilmesi anlamını taşır. Herhangi bir ilaca ya da otoyolların kirli havasına maruz kalmamış bitkilerin özleri taşıyıcı arılar tarafından yoğun bir çalışma ile toplanarak kovana taşınır. Kovanda ise görevi işçi arılar devralır. Gelen bitki özlerini işler öncelikle bal peteğini yaparlar. Sonrasında ise peteği bal ile doldurmaya başlarlar. Şifası ve lezzeti ile bir efsane haline gelen Karakovan balı işte bu şekilde üretilerek ortaya çıkan bir organik bal türüdür. Diğer taraftan Karakovan balının lezzeti de ayrıca göz önünde bulundurulmalı…