Kral Ezine Peyniri koyun ve keçi karışık, sert ve hafif tuzlu bir ezine peyniridir. Karıştırılan keçi sütü, koyun sütünün verdiği ağır tat ve kokuyu baskılamaktadır.
Kral Ezine Peyniri, sitemizdeki diğer bir ezine peyniri olan Özel Üretim Ezine ile birlikte müşterilerimize üst kalite ezine peyniri olarak tavsiye ettiğimiz bir üründür. Süt oranları ve tarifi siz müşterilerimizin geri dönüşlerinden faydalanılarak özel olarak belirlenmiştir.
Soğuk hava depolarımızda 12 ay bekletildikten sonra satışa sunulmaktadır.
Ezine Peynirlerimiz Hakkında Genel Not:
"Ezine Peyniri" ismi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli olup, sadece Kaz Dağları ve çevresindeki hayvanların sütlerinden üretilen peynirlere verilmektedir. Bunun nedeni ise, sütlerin toplandığı bölgenin bitki örtüsünün peynir kalitesini direkt olarak etkilemesidir.
Bitki örtüsünü etkileyen en temel unsurlardan biri ise rakımdır. Yüksek rakımlı bölgelerde bitkilerin sap kısımlarının daha kısa olmasıyla bitkilerin yaprak kısımlarının oranı artmakta, ayrıca bitkilerin kendilerini soğuktan korumak için biriktirdikleri besinler, o bölgede otlanan hayvanların daha kaliteli beslenmesini ve sütlerinin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bizler de ezine peynirlerimizi, sütlerini bu ilçenin en yüksek rakımlı tepelerinden olan Sakar ve Çamlıca Tepelerinden toplayıp, bu sütlerle peynirlerini üreten yerel mandıralardan almaktayız.
***Metal tenekeler içerisinde salamura olarak temin edilen ezine peynirleri, 2-3 derecedeki soğuk hava depolarımızda 7 ile 12 ay arasında olgunlaştırıp satışa sunuyoruz. Farklı ezine peynirlerimizin ne kadar sürede olgunlaştırıldığını öğrenmek için ürün açıklamalarını okuyabilirsiniz.***
***Ezine peynirlerimizin yapımında mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı pıhtılaştırıcılar kullanılmamış, tamamı şirden mayası ile mayalandırılmıştır. Ayrıca tuz olarak da deniz tuzu kullanılmıştır.***
Kral Ezine Peyniri, sitemizdeki diğer bir ezine peyniri olan Özel Üretim Ezine ile birlikte müşterilerimize üst kalite ezine peyniri olarak tavsiye ettiğimiz bir üründür. Süt oranları ve tarifi siz müşterilerimizin geri dönüşlerinden faydalanılarak özel olarak belirlenmiştir.
Soğuk hava depolarımızda 12 ay bekletildikten sonra satışa sunulmaktadır.
Ezine Peynirlerimiz Hakkında Genel Not:
"Ezine Peyniri" ismi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli olup, sadece Kaz Dağları ve çevresindeki hayvanların sütlerinden üretilen peynirlere verilmektedir. Bunun nedeni ise, sütlerin toplandığı bölgenin bitki örtüsünün peynir kalitesini direkt olarak etkilemesidir.
Bitki örtüsünü etkileyen en temel unsurlardan biri ise rakımdır. Yüksek rakımlı bölgelerde bitkilerin sap kısımlarının daha kısa olmasıyla bitkilerin yaprak kısımlarının oranı artmakta, ayrıca bitkilerin kendilerini soğuktan korumak için biriktirdikleri besinler, o bölgede otlanan hayvanların daha kaliteli beslenmesini ve sütlerinin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bizler de ezine peynirlerimizi, sütlerini bu ilçenin en yüksek rakımlı tepelerinden olan Sakar ve Çamlıca Tepelerinden toplayıp, bu sütlerle peynirlerini üreten yerel mandıralardan almaktayız.
***Metal tenekeler içerisinde salamura olarak temin edilen ezine peynirleri, 2-3 derecedeki soğuk hava depolarımızda 7 ile 12 ay arasında olgunlaştırıp satışa sunuyoruz. Farklı ezine peynirlerimizin ne kadar sürede olgunlaştırıldığını öğrenmek için ürün açıklamalarını okuyabilirsiniz.***
***Ezine peynirlerimizin yapımında mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı pıhtılaştırıcılar kullanılmamış, tamamı şirden mayası ile mayalandırılmıştır. Ayrıca tuz olarak da deniz tuzu kullanılmıştır.***
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!