Ezine Keçi Peyniri sert ve hafif tuzlu bir ezine peyniridir. Keçi sütünden, şirden mayasıyla üretilmiş, sekiz ay süre içerisinde olgunlaştırılmıştır.
Ezine Peynirlerimiz Hakkında Genel Not:
"Ezine Peyniri" ismi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli olup, sadece Kaz Dağları ve çevresindeki hayvanların sütlerinden üretilen peynirlere verilmektedir. Bunun nedeni ise, sütlerin toplandığı bölgenin bitki örtüsünün peynir kalitesini direkt olarak etkilemesidir.
Bitki örtüsünü etkileyen en temel unsurlardan biri ise rakımdır. Yüksek rakımlı bölgelerde bitkilerin sap kısımlarının daha kısa olmasıyla bitkilerin yaprak kısımlarının oranı artmakta, ayrıca bitkilerin kendilerini soğuktan korumak için biriktirdikleri besinler, o bölgede otlanan hayvanların daha kaliteli beslenmesini ve sütlerinin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bizler de ezine peynirlerimizi, sütlerini bu ilçenin en yüksek rakımlı tepelerinden olan Sakar ve Çamlıca Tepelerinden toplayıp, bu sütlerle peynirlerini üreten yerel mandıralardan almaktayız.
***Metal tenekeler içerisinde salamura olarak temin edilen ezine peynirleri, 2-3 derecedeki soğuk hava depolarımızda 7 ile 12 ay arasında olgunlaştırıp satışa sunuyoruz. Farklı ezine peynirlerimizin ne kadar sürede olgunlaştırıldığını öğrenmek için ürün açıklamalarını okuyabilirsiniz.***
***Ezine peynirlerimizin yapımında mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı pıhtılaştırıcılar kullanılmamış, tamamı şirden mayası ile mayalandırılmıştır. Ayrıca tuz olarak da deniz tuzu kullanılmıştır.***
Ezine Peynirlerimiz Hakkında Genel Not:
"Ezine Peyniri" ismi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli olup, sadece Kaz Dağları ve çevresindeki hayvanların sütlerinden üretilen peynirlere verilmektedir. Bunun nedeni ise, sütlerin toplandığı bölgenin bitki örtüsünün peynir kalitesini direkt olarak etkilemesidir.
Bitki örtüsünü etkileyen en temel unsurlardan biri ise rakımdır. Yüksek rakımlı bölgelerde bitkilerin sap kısımlarının daha kısa olmasıyla bitkilerin yaprak kısımlarının oranı artmakta, ayrıca bitkilerin kendilerini soğuktan korumak için biriktirdikleri besinler, o bölgede otlanan hayvanların daha kaliteli beslenmesini ve sütlerinin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bizler de ezine peynirlerimizi, sütlerini bu ilçenin en yüksek rakımlı tepelerinden olan Sakar ve Çamlıca Tepelerinden toplayıp, bu sütlerle peynirlerini üreten yerel mandıralardan almaktayız.
***Metal tenekeler içerisinde salamura olarak temin edilen ezine peynirleri, 2-3 derecedeki soğuk hava depolarımızda 7 ile 12 ay arasında olgunlaştırıp satışa sunuyoruz. Farklı ezine peynirlerimizin ne kadar sürede olgunlaştırıldığını öğrenmek için ürün açıklamalarını okuyabilirsiniz.***
***Ezine peynirlerimizin yapımında mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı pıhtılaştırıcılar kullanılmamış, tamamı şirden mayası ile mayalandırılmıştır. Ayrıca tuz olarak da deniz tuzu kullanılmıştır.***
Oğul SARIKAYA | 23/07/2024