Türkiye’de ve dünyada kendine has lezzeti ile adeta marka değeri kazanmış Erzincan Obruk peyniri; keçi, inek ve koyundan elde edilen yüksek kaliteli sütten üretilir. Dünyanın en iyi peynirleri arasında sayılan Obruk peynirin sırrı, kuzu ve oğlak derisi içerisinde mağarada bekletilmesidir. Çukur anlamına gelen obruk bu özel lezzete adını vererek Anadolu’dan dünyaya Türk peynir kültürünün yayılmasını sağlamıştır. Erzincan yöresinin zengin bitki örtüsü ile beslenen yerel hayvanların yüksek kaliteli sütlerinden elde edilen Obruk peyniri için deriler yıkanır, tuzlanır ve sert Anadolu güneşinde kurumaya bırakılır.
Erzincan Obruk Peynirinin Özellikleri
- Mağaranın özgün mikro iklimi Erzincan Obruk peynirinin kendine has aromasını ve lezzetini kazanmasını sağlar.
- Üzerinde oluşan Rokfor peynirine benzer kabuk, yıllar içerisinde keskinleşerek son derece zengin aromalardan oluşan nihaî lezzetine kavuşur.
- Türk rokforu olarak da tanıtılan bu özel peynirin yapımı zaman aldığı için son derece değerlidir.
- Erzincan peyniri özellikle kendine has dağılan dokusu, tuzlu ve yoğun aromaları sayesinde meyvelerle, ekmeklerle ve şarküteri ürünlerinin yanında keyifle tadılabilir.
Erzincan Obruk Peyniri Nasıl Tüketilir?
Erzincan’daki yerel üreticilerden elde edilen Obruk peynirini damak zevkinize göre çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ve katkı maddesi içermeyen bu özel lezzeti şarküteri veya peynir tabaklarına ekleyebilir, atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Güvenilir ve hızlı Yöresel Bakkal kargo ayrıcalıkları ile Türkiye’nin her noktasına yöresel peynirler ve diğer Erzincan yöresel ürünler sipariş ederek yüksek kaliteli ve doğal lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz!