Petek bal, bitki ve çiçeklerin nektarlarının arılar tarafından işlenmesi sonucu oluşan tatlı bir besindir.
Doğal petek ballın oluşumu sanıldığı kadar kolay değildir. Bal arıları, 1 gram bal için en az 4000 çiçek ve bitkiyi dolaşarak onlardan salgı alırlar. Birçok farklı çiçek ve bitkinin şifasını taşıyan arılar, olağan üstü bir performans ve işçilik sergileyerek peteklerini doldurur ve sofralarımızda tükettiğimiz petek bal bu sayede oluşur.
Orjinal petek balı saklarken ağzının kapalı olmasına özen göstermelisiniz. Kesinlikle hava almamalıdır. Saklama süresince metal ürünlerden uzak tutulmalıdır. Metal ürünlerin içerisinde bulunan maddeler balın lezzetini etkileyerek besin değerini yok eder. Saklama esnasında cam ürünlerin kullanımı gerek balın lezzeti ve bozulmaması açısında gerekse sağlığınız açısından oldukça önemlidir.