Pervari Petek Bal (800 gr)
Lezzeti ve kalitesiyle aranan bir bal olan Pervari Balı Osmanlı Sarayında da tüketilen bir bal olarak bilinmektedir
Siirt Pervari yöresinde üretilen Çiçek balı eski zamanlardan bu tarafa haklı bir şöhrete sahiptir. Pervari balını diğer ballardan ayıran en önemli özelliği, geleneksel usullerle örme sepetlerde üretilmesidir.
Siirt Pervari balının diğer bir önemli özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının oyularak yapılan kovanların içine, temel petek konulmamasıdır. Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple balın peteği de rahatlıkla yenilebilir.
Pervari Balı diğer birçok yöremizde üretilen sarı renkli ballara göre daha beyaz renklidir ve orijinal Pervari Balının üretiminde kesinlikle şeker, yem, katkı maddesi kullanılmamaktadır.